2.27.2011

Liefde voor markten

Vorige week hadden we eindelijk weer vakantie. Nu ik dit bericht schrijf is die vakantie helaas alweer voorbij. Maar ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan voor een paar weken en ook inkopen gedaan natuurlijk! Die inkopen doe ik het liefst op markten. Ik weet niet waarom maar markten geven me een fijn gevoel, het is er gezellig en ik verveel me er nooit. Zoals ook op de markt in Doetinchem waar ik op een dinsdag ochtend half 9 mijn inkopen deed. Met mijn fototoestel paraat liep ik langs de rijen kraampjes. Ik heb lang niet bij alle kraampjes foto's gemaakt maar bij sommige wel uitgebreid. Zoals bij een kraampje met grote houten bakken met knopen in alle kleuren van de regenboog. (Zie bovenste foto) 
Het was helaas -3 graden dus duurde het af en toe even voordat ik het knopje van het fototoestel kreeg ingedrukt aangezien mijn vingers stijf waren van de koud.

Na nog een uur bij stoffenkramen gestaan te hebben liepen we weer richting auto. Plots kwamen wij langs een kraam met honderden wekpotten gevuld met kruiden en andere specerijen. Ik vond de door zon verlichte potten er zo mooi uitzien dat ik aan de eigenaar vroeg of ik er een foto van mocht maken. Die reageerde hier enthousiast op en begon me gelijk allemaal fotografie tips te geven. Hij bleek zelf erg van fotograferen te houden. Blijkbaar vond hij het zo leuk dat ik foto's maakte dat hij me gratis een grote puntzak met cranberry's in m'n handen duwde. Hmmm, daar heb ik nog dagen van lopen smullen!

Thuis aangekomen, nouja, thuis.. Ik bedoel bij mijn oma's huis aangekomen (want daar logeerde ik) heb ik foto's gemaakt van mijn inkopen. Vier stoffen (waarvan ik er twee met veel korting van een aardige oude man heb gekocht), een rits (voor een etui), een aantal knoopjes en 4 soorten lint. Voorlopig genoeg om leuke dingen van te maken!

3 opmerkingen:

 1. Ik hou ook zo van rondstruinen bij de stoffen en fournituren. Leuke aanwinsten heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blog heb je, je maakt erg leuke dingen!
  Ik ben ook gek op markten :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die markt ziet er fantastisch uit. Leuk blog!

  BeantwoordenVerwijderen