8.21.2011

Reisdagboek Bretagne, Frankrijk 2011

Hier volgen een paar stukjes uit mijn reisdagboek die ik tijdens onze vakantie in Frankrijk heb geschreven.

"Vrijdag 15 juli,

Vandaag bezochten we het oude stadscentrum van Concarneau. Het stadscentrum is als een ford omgeven door dikke stadsmuren en ligt midden in het water. Via een brug liepen we door de drukke straatjes met aan weerszijde winkeltjes. Terwijl we even stilstonden zag mijn zus een brocante winkeltje, gaaf! We liepen naar binnen en wilden wel de hele winkel leegkopen, zoveel leuke dingetjes! Uiteindelijk kochten we een paar oude knopen en een oud vergeeld boekje over de werken van 'van Gogh'."
            Dit omaatje is de eigenaresse van het brocante winkeltje.

"Zaterdag 16 juli,

Ben daarnet naar Pont-Aven geweest, er heeft één of andere beroemde schilder gewoond dus het is très, très toeristisch! Het stikt er ook van de ateliers en galeries! In de stromende regen liepen we door het stadje en kwamen bij een museum terecht. Bij de uitgang van het museum kochten we een paar mooie kaarten van schilderijen en liepen weer verder. Diep weggedoken in onze jassen en verscholen onder een plu liepen we bijna voorbij een super leuk winkeltje... het stond vol met brocante en tweedehands spulletjes! De eigenaar dacht zo te zien wel iets anders over zijn koopwaren want ze stonden achteloos opgestapeld zodat de spullen beschadigden. In een grote bak vonden we exemplaren van een 'lisette' uit 1934 die we natuurlijk niet lieten liggen! Ook heb ik er nog een oud zwart/wit fotootje gekocht."

         In de 'lisettes' zitten pagina's met brei- en naaipatronen.

"Donderdag 21 juli,

Na dagen van regen konden we eindelijk weer in de zon wandelen. Met de auto reden we naar Nois waar de wandelroute naar Pont-Aven begon. In Pont-Aven aangekomen bleek er een grote brocante markt bezig te zijn! Uiteindelijk heb ik er niks gekocht omdat het zo duur was maar fotograferen kan natuurlijk altijd! Zo zag ik een oude naaimachine van nog geen 25 cm en er waren bakken vol oude sieraden, broches en kaarten."1 opmerking: