5.27.2012

Werkweek (shopweek) Londen

8 mei, Vertrek: 05:30, Eindbestemming: Londen
Daar gingen we dan, allemaal zenuwachtige drukke Havo4 leerlingen op werkweek naar Londen. Gelukkig viel de reis reuze mee en waren we om half 2 al bij het jeugdhotel. Nog diezelfde middag stond de eerste activiteit gepland. Een drie uur durende fietstocht door Londen langs allemaal bekende gebouwen, bruggen en pleintjes. Het fietsen zelf is geen probleem, maar aan de linkerkant van de weg fietsen met heel veel verkeer, toeterende bussen en stoplichten die maar 5 sec. op groen gaan... dat maakt het een stuk lastiger! Maar ik leef nog en het is allemaal goedgekomen!
De fietsroute over de TowerBridge
De volgende dag, woensdag, stonden we allemaal fris en fruitig (kuch, kuch) om 7 uur op. Om kwart over 8 begonnen we met een ochtendwandeling langs o.a. Buckingham Palace waar we BIJNA 'the Queen' zagen! Er waren eerst al allemaal fanfares en typisch Engelse agenten voorbij gelopen en toen de koningin bijna kwam werden we weggestuurd door de beveiligers... jammer. Maar niks getreurd want hierna gingen we naar de National Galery en dat was echt super mooi! We kregen een rondleiding van ruim een uur door een  leuke enthousiaste gids die ons over de geschiedenis van 5 schilderijen vertelden. Toen ik nog niet eens een kwart van het museum had gezien moesten we al weer door naar het volgende onderdeel, de 'Tower of Londen'. Tussendoor natuurlijk nog even op de foto met zo'n rode telefooncel :)
Na de 'Tower of Londen' gingen we met de metro naar de St. Pauls Cathedral. We mochten de toren beklimmen een Evensong bijwonen wat heel mooi was! Een Evensong is een zangavond met een koor waarin allemaal jonge jongetjes (sommigen pas 8 jaar!) zongen. Na de Evensong aten heerlijk chinees in ChinaTown waarna we naar Picadilly Circus wandelden. En ja hoor, toen we langs de M&M-store liepen kwamen we ineens bij een première met Johnny Depp terecht! Echt niet normaal, sommige mensen gingen zelfs de grond kussen waar hij had gelopen... daar stonden wij dan als nuchtere Hollanders met grote ogen naar al die drukte te kijken!

Donderdagochtend 7 uur: Hardlopen voor de mensen die BSM (Bewegen Sport en Maatschappij) gekozen hebben... en wie heeft dat natuurlijk... ik :) Maar niet getreurd, ik hardloop wel vaker en vind het beslist geen  straf om dat in Londen ook te doen! In tegendeel, je bent gelijk lekker wakker, alleen jammer dat we daarna met z'n twintigen in de rij voor één douche stonden.
Nog diezelfde ochtend vertrokken we met de metro naar Natural History Museum, een mooi museum in een heel mooi oud gebouw!
's Middags kregen we de gelegenheid om te gaan shoppen wat mijn vriendin en ik dan ook heel letterlijk namen :) Je bent tenslotte maar één keer in je leven in Londen. (Hoogstwaarschijnlijk dan) In ieder geval zijn we verschillende leuke winkeltjes langs geweest waar ik een mooi boek kocht (zie filmpje) en een stippeltjestas. Toen we over een pleintje liepen kwamen er twee meiden op ons af die vroegen of wij een foto van hen wilden maken. Zodra ik de foto gemaakt had vertelden ze dat ze foto's moesten maken van mensen met leuke kleding in 'Streetstyle' en of ze mij op de foto mochten zetten voor hun online magazine 'Iamheremagazine'. Aaah, super leuk natuurlijk! Ik had gelukkig mijn nieuwe kleren mee genomen naar Londen want ik had geen zin om net als m'n andere klasgenootjes in Excursie-kleren rond te gaan lopen, oftewel spijkerbroek/trainingsbroek met H&M trui en gympen. M'n outfit die ik toen aan had zet ik binnenkort op m'n blog maar eerst moet ik nog bloggen over m'n projecten en m'n nieuwe broek-tas!
Maar ik wijk teveel af van het onderwerp! 
Paper Cutting

Stippeltjes tas uit Londen

Vrijdagochtend 9 uur: Definitief vertrek uit Londen en op naar Canterbury! Ik had me niet zoveel voorgesteld bij Canterbury maar het is zo'n schattig stadje! Ze hebben er werkelijk alle leuke internetwinkels (waar ik dingen bestel) in het echt :) Natuurlijk heb ik hier ook wat dingen gekocht. Allereerst bij een heel schattig stoffenzaakje een paar lapjes stof voor je-weet-maar-nooit-projecten. 
 Zes verschillende lapjes stof
Ook de Cath-Kidston winkel konden we niet overslaan maar dit is vooral een winkel om met open mond in rond te lopen want al dat leuks is best wel prijzig. Uiteindelijk kocht ik bij een stationary winkeltje nog een cadeautje voor m'n zus, een notitieblokje en mooie vellen papier. En toen gingen we echt weer terug naar Nederland!

2 opmerkingen:

  1. Jaaah! Je tas! Wanneer neem je ´m mee naar school?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    Ik ben verhuisd naar blogspot.com... Als m'n camera weer is gerepareerd ga ik daar m'n blog bijhouden. Ik heb je gelinkt. En ik was hier al een tijdje niet meer geweest. Ziet er leuk uit, die tas. Ik ga snel je oudere berichten doorbladeren!

    BeantwoordenVerwijderen