9.04.2012

Herenblouse M wordt damesblouse S

Deze MEXX blouse van... je raad het nooit... heren-maat M, werd omgetoverd tot een dames-maatje S. Nu denk je vast:"Waarom een heren-maat?!" En wellicht enkele 'jakkes-bah' woorden voorafgaand. 
Maar ik zal het even nader toelichten.
Zodra het volgende seizoen eraan komt word iedereen opgetrommeld zijn/haar kledingkast grondig overhoop te halen. Alles wat niet meer past of wat je nooit meer aan wilt/durft moet eruit. Klinkt aardig, is het wel? Nu houd ik alleen niet zo van dingen wegdoen, misschien komt het later wel weer van pas.. maar dat terzijde. Ik vind het dus zonde als ik om mij heen (mooie) kledingstukken in stinkende vuilniszakken gepropt zie worden en wil ze er het liefst stiekem weer uithalen. Ook al pas ik die kledingstukken niet of zijn het jongens/heren kledingstukken, dan is de stof altijd wel bruikbaar. Om deze reden keek ik mijn ouders eens lief aan (voor de verandering) en vroeg of ze misschien nog kledingstukken hadden die in vuilniszakken gepropt gingen worden. En jawel, daar kwamen ze, mijn vader haalde een stapel blouses tevoorschijn, oude truien en T-shirts. Inmiddels zijn de blouses van hun knoopjes ontzien en zijn er keurige vierkanten lappen uitgeknipt die netjes gesorteerd op een plank liggen. Één blouse, een grote linnen witte van MEXX, knipte ik nog niet aan stukken. De stof was nog erg mooi en (Nee, het stonk niet!) het is toch zonde er dan geen gebruik van te maken. De veel te grote blouse ging op de paspop zodat ik hem passend kon maken, er moest namelijk nogal wat stof vanaf! 
Dit moest er aangepast worden nadat ik de mouwen eraf had geknipt: 

Het duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid voordat de blouse passend op de paspop zat, alles moest keurig recht voordat ik kon gaan spelden en telkens moest ik de linker en rechter kant opmeten om te kijken of het nog wel symmetrisch was. Ook kwam ik er een beetje laat achter dat de blouse eigenlijk binnenstebuiten op de paspop moet zodat de spelden aan de binnenkant van de blouse zitten en je dus langs de spelden kan naaien. Dus werd er gepriegeld met potloden, spelden en een meetlint totdat...

6 opmerkingen:

  1. Goed gelukt zeg! Heerlijk he een stapel oude kleding om van alles naaigewijs op uit te proberen, veel plezier met de rest :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Het is zeker fijn om op die manier goed te leren naaien, als het dan mis gaat is het niet zo erg. Dat is namelijk echt een struikelblok, dat ik bang ben iets te verprutsen... dus gaat het naaien niet altijd even snel bij mij ;)

      Verwijderen