10.16.2013

Mad Hatter met aquarelpotloden


Voor school ben ik bezig met een project over Alice in Wonderland, het is de bedoeling dat we uiteindelijk (over 6 weken) onze favoriete scene uit de film namaken in een luciferdoosje. Een perfecte opdracht voor mij want ik houd van lekker klein en gedetailleerd werken. Om het project van alle mogelijke kanten te benaderen moeten we vooral veel verschillende dingen proberen, dus verschillende materialen/groottes/2D/3D/etc. Ik ben begonnen met, heel simpel, de originele afbeeldingen uit 'Alice's Adventures in wonderland & Trough the looking-glass' van Lewis Caroll na te tekenen met potlood en pen. Ondertussen heb ik ook een afbeelding van Alice (getekend door Robert Ingpen) nageschilderd, Mad Hatter in het groot getekend, Mad Hatter van klei gemaakt en vooral veel onderzoek gedaan op het internet naar alle verschillende soorten afbeeldingen/tekeningen/films over Alice in Wonderland.
Al met al heb ik al een map vol informatie en werken dus ben ik bezig met alles netjes in een bruin craftboek van Paperchase aan het plakken met eigen commentaar erbij. 

Dit is de Mad Hatter getekend met pen en ingekleurd met aquarelpotloden, het is bedoeld als schets en de kleuren zijn dan ook heel vluchtig aangebracht. Als ik het over zou doen zou ik meer lagen aanbrengen zodat de tekening meer diepte krijgt, nu zie je nog veel wit van de pagina en zijn de kleuren wat flets.Voor het nat maken (met penceel)

Na het nat maken

2 opmerkingen: