2.16.2012

Cath Kidston bloemetjes

Ik had niet gedacht dat ik zo'n super leuk Cath Kidston stofje zou aantreffen in een lapjesschuur in een boerengat! Die heb ik dan ook meteen gekocht, het laatste restje van de rol, nog zo'n 85 cm. Ik wilde graag een etui en toilettasje gaan maken dus kocht ik ook een mooie donkerroze stof voor de voering. Nu kan je natuurlijk op verschillende manieren die etui maken.. een ronde, vierkante of driehoek zijkant.. een grove, fijne rits, etc. Ik wil altijd heel goed weten wat ik precies ga naaien dus teken ik eerst wat dingetjes met verschillende maten en kijk ik wat nou het handigst is. Uiteindelijk werd het een driehoek zijkant en een fijne rode rits waarvan nu helaas wel een beetje merkbaar wordt waarom die zo goedkoop was... Maarja, die ritsen van de winkel zijn echt veeel te duur dus houd ik het bij de markt-ritsen hoor.
In ieder geval ging ik dus vrolijk aan de slag met de stofjes totdat die naaimachine ineens vastloopt, gewoon echt vast, hij ging niet meer voor of achteruit! Dus ik die spoel controleren, alles lospeuteren, aandraaien, schoonmaken... en gelukkig begon de naaimachine weer vertrouwelijk te zoemen. Na een halfuurtje gebeurde weer precies hetzelfde en moest ik weer alles openmaken voordat tie het weer deed. Ondertussen was dus ook mijn met moeite netjes gestikte randje niet zo recht meer :(
En tot overmaat van ramp begon de naaimachine daarna ook nog te tikken! Alsof de naald de hele tijd tegen de spoel tikte... mijn vrolijke humeur was dus lichtelijk aangetast. En toen ik mijn etuitje (gelukkig!) net klaar had stopte de naaimachine er helemaal mee. 
Ik kan dus nog wel foto's laten zien van mijn op het nippertje gelukte etui ;)
5 opmerkingen:

 1. thanks for stopping by my blog, these pouches are so cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, balen van je naaimachine! Wat ga je ermee doen? Weet je al wat er mis is? Maar ondanks dat is het fantastisch geworden. Ik ga binnenkort naar m'n moeder om te leren een rits in te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! De naaimachine is ondertussen weer gerepareerd dus kan ik weer aan de slag. Ritsen zijn echt lastig om mee te naaien, toen ik voor het eerst een blinde rits moest inzetten heeft me dat een hoop tijd gekost! Dus succes ;)

   Verwijderen
 3. Ahw wat een lief stofje! Het ziet er heel mooi uit, bij mij is het altijd schots en scheef en valt het half uit elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Gelukkig is je naaimachine weer gemaakt. Zoiets kan toch een beetje een ongerust gevoel geven...

  BeantwoordenVerwijderen